Panouri Solare

Creșterea energiei curate face parte din soluție, nu o problemă

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

energia solara este solutia viitorului
independenta energetica este solutia

De ce energia solara este solutia..

Prin tehnologie și cercetare științifică, oamenii de știință au reușit să găsească cu succes modalități de conservare a resurselor finite. Ei au reușit să descopere alternative la energia regenerabilă. Una dintre acestea este energia solară. Prin combinarea tehnologiei moderne cu lumina soarelui, producerea energiei solare a devenit o posibilitate.

Panourile solare mari sunt folosite pentru a absorbi razele solare puternice emise de soare și pentru a le converti în resurse de energie folosite pentru a ilumina zonele rezidențiale și comerciale.

Cantitatea de lumină solară care lovește suprafața pământului într-o oră și jumătate este suficientă pentru a face față consumului de energie al întregii lumi pentru un an întreg. Tehnologiile solare convertesc lumina solară în energie electrică fie prin panouri fotovoltaice (PV), fie prin oglinzi care concentrează radiația solară. Această energie poate fi folosită pentru a genera energie electrică sau poate fi stocată în baterii sau depozitare termică.

energie solaraMai jos, puteți găsi resurse și informații despre elementele de bază ale radiației solare, tehnologiilor fotovoltaice și de concentrare a energiei solare-termice, integrarea sistemelor de rețea electrică și aspectele non-hardware (costuri soft) ale energiei solare.

De asemenea, puteți afla mai multe despre cum să utilizați energia solară și industria energiei solare. În plus, puteți să vă aprofundați în energia solară și să aflați despre modul în care Biroul pentru Tehnologii ale Energiei Solare al Departamentului de Energie al SUA conduce cercetarea și dezvoltarea inovatoare în aceste domenii.

Energia solară 101
Radiația solară este lumină – cunoscută și sub denumirea de radiație electromagnetică – care este emisă de soare. În timp ce fiecare locație de pe Pământ primește puțină lumină solară pe parcursul unui an, cantitatea de radiație solară care ajunge în orice punct de pe suprafața Pământului variază. Tehnologiile solare captează această radiație și o transformă în forme utile de energie.

Există două tipuri principale de tehnologii de energie solară – fotovoltaică (PV) și energie solară termică de concentrare (CSP).

Bazele energiei fotovoltaice

Probabil că sunteți cel mai familiarizat cu PV, care este utilizat în panourile solare. Când soarele strălucește pe un panou solar, energia din lumina soarelui este absorbită de celulele fotovoltaice din panou. Această energie creează sarcini electrice care se mișcă ca răspuns la un câmp electric intern din celulă, determinând curgerea electricității.

Bazele concentrarii energiei solare-termice

Sistemele de concentrare a energiei solare-termice (CSP) folosesc oglinzi pentru a reflecta și a concentra lumina soarelui pe receptori care colectează energia solară și o transformă în căldură, care poate fi apoi folosită pentru a produce electricitate sau stocată pentru o utilizare ulterioară. Este folosit în principal în centrale electrice foarte mari.

Bazele integrării sistemelor

sisteme panouri fotovoltaiceTehnologia energiei solare nu se termină cu generarea de energie electrică prin sisteme fotovoltaice sau CSP. Aceste sisteme de energie solară trebuie să fie integrate în case, fabrici, birouri, afaceri și rețele electrice existente cu diferite amestecuri de surse de energie tradiționale și alte surse regenerabile.

Elementele de bază ale costurilor nefavorabile

O serie de costuri non-hardware, cunoscute sub denumirea de costuri soft, afectează, de asemenea, costul energiei solare. Aceste costuri includ autorizarea, finanțarea și instalarea sistemlor de producere a energiei solare, precum și cheltuielile pe care le suportă companiile de instalare a sistemelor de producere a energiei solare pentru a achiziționa noi clienți, a plăti furnizorii și a-și acoperi profitul. Pentru sistemele de energie solară de pe acoperiș, costurile indirecte reprezintă cea mai mare parte din costurile totale.

Noțiunile de bază ale alegerii producerii energiei solare

Energia solară poate ajuta la reducerea costului energiei electrice, contribuie la o rețea electrică rezistentă, poate crea locuri de muncă și stimulează creșterea economică, poate genera energie de rezervă pentru noapte sau iarna și poate face fata la întreruperile de curent atunci când este asociată cu stocarea și funcționează la o eficiență similară atât la scară mică, cât și la scară mare. .[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This field is required.

This field is required.