Electricitate Panouri Solare

Acoperișuri metalice: cele mai bune pentru instalare panourilor solare

Instalarea panourilor solare pe un acoperiș este o tendință foarte populară – și în creștere în popularitate. Unul dintre aspectele cele mai trecute cu vederea ale acestui tip de upgrade la o casă sau o afacere este tipul de material de acoperiș peste care vor fi instalate noile panouri solare.

Are sens pentru cineva să atașeze un sistem de colectare solară scump și de înaltă tehnologie la un acoperiș care nu va rezista la fel de mult ca panourile? Nu-mi pot imagina pe cineva să răspundă la această întrebare în mod pozitiv, dar o văd tot timpul. Destul de rău că unele instalații de panouri solare sunt instalate pe acoperișuri noi cu un istoric slab dovedit (compoziția asfaltului, cineva?), dar trebuie să fie și mai puțin rațional să instalați un nou sistem solar pe un acoperiș mai vechi care nu este departe de sfârşitul duratei sale de viaţă.

Recent, am ajutat la specificarea unei înlocuiri de acoperiș pentru un client care avea instalat un panou electric solar foarte scump pe acoperișul ei de șindrilă de asfalt vechi de opt ani în urmă cu aproximativ 10 ani. Acum are nevoie de un nou acoperiș în plus față de costul demontării și reinstalării panourilor solare, care este în apropiere de 6.000 de euro!

O problemă și mai evidentă este potențialul de scurgeri cauzate de instalarea panourilor solare pentru acoperiș. Există câteva materiale pentru acoperirea acoperișului care pot accepta feroneria de montare fără a crea pătrunderi – și puncte de scurgere rezultate. Acoperișurile metalice, și unele țigle de beton, sunt exemple de acoperișuri care pot fi configurate astfel încât feroneria de montaj să poată fi instalată astfel încât să ascundă sau să elimine cu totul punctul în care punctul de fixare al feroneriei solare este atașat la structura acoperișului. Comparați cu un acoperiș din compoziție în care găurile trebuie să fie literalmente perforate prin acoperiș pentru a fixa panourile. Nu este cea mai bună soluție. Și chiar dacă panourile solare nu sunt deosebit de grele, ele adaugă încărcătură structurii acoperișului. Deci, faptul că acoperișurile metalice au de obicei 1/5 din greutatea (sau mai puțin) din beton înseamnă că sunt cel mai bun tip de acoperiș pentru orice adăugare pe acoperiș, cum ar fi panourile solare.

panouri solare pe acoperis metalic EnergoFit

Dacă puteți evita, nu faceți greșeala de a atașa panouri solare noi pe un acoperiș foarte vechi.

Când instalați panouri solare noi pentru acoperiș pe o casă sau o clădire existentă, luați în considerare înlocuirea oricărui acoperiș mai vechi de 10-15 ani – mai ales dacă este un acoperiș din șindrilă de asfalt.

Alegeți un acoperiș pe care să poată fi montate panouri solare fără găuri predispuse la scurgeri în materialul acoperișului.

Când instalați un acoperiș nou în același timp cu un panou solar, alegeți un material care să reziste noului sistem solar.

Acoperișurile metalice sunt cele mai ușoare, cele mai durabile materiale de acoperiș și pot accepta panouri solare fără a avea găuri perforate prin protecția lor.

Instalarea unui acoperiș metalic de bună calitate înainte de montarea noului dvs. sistem de energie solară va însemna să nu trebuiască niciodată să înlocuiți acoperișul.

Dacă vă gândiți să montați un sistem de panouri solare deasupra casei sau clădirii dvs., asigurați-vă că luați în considerare acoperișul peste care urmează să fie instalat. Panourile dvs. solare vor furniza energie curată și sigură timp de zeci de ani – asigurați-vă că nu le anulați beneficiul plasându-le peste un acoperiș care va trebui să fie rupt și aruncat într-o groapă de gunoi, distrugând astfel o mare bucată de pământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This field is required.

This field is required.